1. Anasayfa
  2. .
  3. Tedavilerimiz
  4. .
  5. Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Çene, ağız ve diş sağlığınızın korunması, geri kazanılması ve estetik, güzel görünmesi için en yeni tedavi yaklaşımlarını yakından takip ediyoruz.

Diş beyazlatma dişlerin doğal kemik yapısının uygun olduğu en beyaz ve parlak hâlde olmasını sağlayan çeşitli işlemlerdir. Dişler pek çok faktör nedeniyle sararır ve matlaşır. Beyazlatma işlemleri sayesinde yeniden eski beyazlığı ve ışıltısında dişlere kavuşmak mümkün olabilir.

Diş beyazlatma sağlayan çeşitli uygulamalar söz konusudur. Diş beyazlatma hekim tarafından lazerle ya da diğer yöntemlerle klinikte yapılabilir. Beyazlatma amacıyla üretilen tüm içerikler, herkesin ağız ve diş sağlığına uygun değildir. Bu nedenle piyasada bulunan ve bu vaatle satılan ürünlerin kullanılmaması, kullanılmak istenirse de bir hekime danışılması önem arz eder.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Beyaz, parlak dişlere sahip olmak pek çok insanın dileğidir. Bu amaçla yapılan çeşitli işlemler, kullanılan malzemeler vb. olsa da uygulamanın en güvenli şekilde diş hekimi tarafından yapılması gereklidir. Diş beyazlatma, dişlerin rengini birkaç ton açmayı amaçlar ve doğal beyaz diş görünümünü geri kazandırabilir. Bu işlem, diş minesi üzerindeki lekeleri hedef alır ve genellikle diş hekimlerinin ofisinde veya evde yapılan tedaviler aracılığıyla uygulanır.

Diş beyazlatıcı uygulamalar, genellikle hidrojen peroksit veya karbamid peroksit adı verilen kimyasallar kullanılarak gerçekleştirilir. Bu ajanlar, diş minesi üzerindeki lekeleri parçalar ve dişlerin daha beyaz görünmesini sağlar. Bleaching işlemi kişiye özel farklılıklar içerebilir, bunun yanı sıra genel geçer bir uygulamanın adımları şu şekildedir;

  • Diş taşı vb. oluşumlar temizlenir.
  • Diş etleri koruyucu ile kaplanır.
  • Diş yüzeyine özel bir jel sürülür.
  • Işık ya da lazerle jel aktifleştirilir.
  • Bir ya da birkaç seans tekrarlanır.

Eğer evde diş beyazlatma yapılacaksa, hekimin hazırladığı bir diş kalıbı, beyazlatıcı jeli ile birlikte hastaya verilir. Her gün belirli bir süre boyunca, bu jelle kaplanmış diş kalıbı ağızda tutulur. Böylece yaklaşık bir hafta içinde diş renginde belirgin bir beyazlama ortaya çıkar.

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatmak Zararlı Mı?

Daha beyaz ve parlak dişlere sahip olmak isteyen kişiler, bu uygulamanın zararları konusunda endişe duyabilmektedir. Bilinmesi gerekir ki, diş beyazlatma zararları bakımından oldukça güvenli bir işlemdir. Yalnızca uygulama sonrası bir süre diş hassasiyeti ortaya çıkabilir. Bu nedenle işlemden sonra bir süre çok sıcak ya da soğuk ile temastan dişlerin korunması önerilir.

Bununla birlikte diş beyazlatıcı işlem sonrası dikkat edilmesi gereken bazı hususlar söz konusudur.

  • Tedavi sonrası ilk iki gün dişlerde renklenmeye neden olabilecek ay, kahve, sigara vb.’den uzak durulmalıdır.
  • Diş beyazlattıktan sonra da rutin diş bakımı ve temizliğinin aksatılmaması önemli bir noktadır.
  • Düzenli diş hekimi kontrolleriyle ve hekimin verdiği tavsiyelerle işlem kalıcılığı artar.

Doktor kontrolü ve onayı olmaksızın kullanılan diş beyazlatıcı ürünler, diş ve diş etlerine çeşitli zararlar verebilir. Kısa vadede sonuç alınsa da diş minesi zarar görebilir, diş yüzeyi hasar alarak kalıcı renklenme gibi sorunlara açık hâle gelebilir.